Deltagerne om meditation

Kirsten – pensioneret dansk- og engelsklærer
Det er anden gang, jeg er tilmeldt et af Liselottes meditationshold og jeg har kun lovende ord at sige om såvel Liselotte som underviser og indhold og tilrettelæggelse af undervisningen. Aftnerne forløber i en behagelig og afslappet atmosfære.
Liselotte kan kunsten at tie og lytte. Hun er et varmt og empatisk menneske og desuden er hun en dygtig formidler. Der er en passende blanding af teoretisk gennemgang og praktiske øvelser, det hele krydret med Liselottes små anekdoter og udprægede sans for humor.
Jeg har endnu ikke en daglig praksis med meditation, men benytter mange af de teknikker, vi har lært flere gange ugentlig, hvilket har givet/giver mig en bedre evne til at stresse af, fokusere og beskæftige mig med det, der er væsentlig for mig.

Helene – farmakonom
Jeg mødte Liselotte i anden anledning og blev der bekendt med hendes meditationskurser … og hvor er jeg dog taknemmelig for det. Det har været en fantastisk rejse …
Hvis du er bare lidt nysgerrig på dig selv, er meditation den bedste gave. Meditation er som et indre brusebad …. Man bliver ligesom renset. Hovedet blir tømt og man bliver klar til en frisk start. Hver dag, om du vil.
Jeg har fået redskaber til at mærke mig selv … blive “klar på” hvad der optager/trykker mig nu og her. Og jeg har lært, at man, ved hjælp af vejrtrækningsøvelser, kan finde den fineste ro i kroppen. Dejligt.
Undervisningen foregår i små grupper. Stemningen er tryg og meget inspirerende.

Camilla Sophia – kontorassistent
Jeg har været utroligt glad for at gå på meditationshold hos Liselotte.
Jeg har indtil videre valgt at gå på to hold, da jeg slet ikke fik nok første gang. Hos Liselotte er der en tryg, nærværende og varm atmosfære, hvilket gør, at man som deltager altid føler sig velkommen og hjerteligt taget imod. Det, at meditere i en gruppe og et fællesskab, har for mig været en helt unik oplevelse og en helt fantastisk indre rejse. At meditere sammen med andre har gjort det en del nemmere for mig at gå i dybden og finde min egen indre ro. Jeg har fået nogle rigtigt gode redskaber til at meditere i hverdagen. Og samtidig har jeg fået en rigtig god indsigt i mig selv.
Kan kun give meditationsholdene hos Liselotte mine allervarmeste anbefalinger.

Annette – sygeplejerske
Jeg har deltaget i to forløb hos Liselotte og begge gange har givet mig meget med. Det er med til at skabe ro i mig selv, jeg har lært mange forskellige metoder til at meditere i dagligdagen, som er let anvendelige. Liselotte får meditationen ned hvor alle kan være med og samtidig får jeg en oplevelse undervejs, som er unik. Det er dejligt, at gruppen er så lille, så der skabes et trygt rum, hvor alle kan komme med, hvad de har lyst til. Liselotte er fantastisk til at mærke, hvor den enkelte er og tager hensyn til det.
Jeg skal helt sikkert med igen på et senere forløb. Kan varmt anbefales til alle og deltag gerne i flere forløb, for du får noget mere og nyt med hver gang.

Elin – sundhedsplejerske og zoneterapeut
Kære Liselotte
Jeg har været utrolig glad for at deltage i dit meditationskursus.
Efter at have været ramt af voldsom stress for 13 år siden og igen 6 år efter, begyndte jeg at interessere mig for selvudvikling og hvad jeg selv kunne gøre for at komme på højkant igen. Undervejs i denne proces forsøgte jeg mig også lidt med meditation. Det lykkedes ikke og jeg havde opgivet det igen, indtil jeg hørte om dit kursus via Karen.
Kurset har været en fantastisk øjenåbner for mig. Allerede første aften, kunne jeg mærke, at “det her kan jeg bruge”.
Via øvelserne, som vi blev introduceret for på kursusaftnerne, kom jeg virkelig igang med at “lytte indad”.
Det har betydet så meget for mig, at min hverdag er ændret. Jeg starter dagen med at “være stille med mig selv” og har således fået en bedre hverdag med større kontakt til mig selv og kan “høre/fornemme” mine behov og handle ud fra det.
Ind imellem har der (selvfølgelig) også været dage, hvor det bare har kørt derudaf med alt for megen travlhed. Så er jeg stoppet op og har brugt teknikker og øvelser fra dig og jeg har fået afklaring på, hvad der nu var bedst for mig at gøre. Det har været rigtig godt.
Indtil nu har det medført, at jeg har besluttet at gå på efterløn i starten af næste år. Mine arbejdsdage er også blevet bedre, idet jeg får en god begyndelse på dagen og lytter mere til mig selv.
Det vigtigste du har lært mig på kurset, har nok været det, “at der ingen opskrift er på meditation”,”Du kan ikke gøre noget forkert”.
Jeg kan kun give den bedste anbefaling af dit kursus og regner bestemt med at vende tilbage på en elller anden måde til de tilbud, du har. Lige nu har jeg fået masser at arbejde med.
Udover din gode undervisning spiller det også en stor rolle for mig, at du er et fantastisk helstøbt og givende menneske.
Endnu engang tak for nogle dejlige, givende aftner.

Karen – sygeplejerske og zoneterapeut
Jeg har gået på et grundkursus i meditation over 7 gange. Det er første gang, jeg har gået til meditation. Jeg har oplevet et trygt og hyggeligt miljø, hvor der har været tid og rum til at afprøve meditation, dele oplevelserne med hinanden, og modtage undervisning. Jeg er igennem disse undervisningsaftener blevet bevidst om, hvor meget godt min vejrtrækning kan gøre for mig, såvel fysisk som psykisk. Jeg har oplevet at undervisningen har sat en udviklingsproces i gang hos mig og jeg bruger dagligt respirationsøvelserne.
Tak for nogle gode aftener. Jeg skal helt sikkert prøve dine fordybelseskurser senere.

Eva – ejendoms konsulent
Jeg har gået til meditation på flere hold, og bestemt ikke det sidste. Jeg synes jeg har lært mig selv meget bedre at kende, og fundet en helt anden ro i min hverdag og med mig selv. Det er ren luksus at få lov til at hive et par timer ud af en travl hverdag til fordybelse. Jeg kan varmt anbefale det til andre.

Anni – efterlønner
I skrivende stund sidder jeg og er meget taknemmelig over, at jeg har mødt dig. Jeg synes, du er en fantastisk kvinde. Hvilken vilje og styrke du indeholder. For mig er du et forbillede på at tanker flytter bjerge. Jeg har fået så meget godt ud af at være til meditation. Jeg ved også, at jeg må øve mig hver dag for ikke at gå ind i gamle tanker og levemåder.
Meditationen har givet mig mere ro i kroppen, men det er svært at få den samme ro, når jeg selv mediterer. De dybe vejrtrækninger, som jeg bruger hver dag, giver mig meget ro i hele kroppen, hvor jeg også øver mig på at være i nuet. Jeg ville gerne have arbejdet mere med “Mindfullness”.
Vi har fået mange redskaber, som kan bruges i hverdagen. Men det er selve meditationen, jeg i første omgang har glæde af.
Til dig selv personligt vil jeg sige: Jeg har følt mig tryg og godt tilpas i meditationen og undervisningen. Du spreder glæde med dit dejlige humør og udstråling. Du er god til at gribe om, hvad der rører sig i os, hver gang vi er der. Til slut vil jeg sige tak for denne dejlige sæson.

Helle – bogholder
Ja, men det har jo bare været en fantastisk rejse ind til/i mig selv. Rejsen er ikke slut, så jeg håber, at du evt. vil lave endnu et hold for os.
Med i min kuffert ligger der rigtig mange ting, som jeg kan bruge i min hverdag. Bl.a. mit åndedræt, som kan få mig til at falde til ro og få mig til at tænke lidt mere klart over tingene. En sætning som: Tanker er tanker og ikke virkelighed – jeg kan ikke rigtigt huske det hele, men de tre første ord er nok til mig.
Troen på mig selv.
Du er fantastisk god til at komme med de rette ord og kommentarer.

Gitte – zoneterapeut
Jeg synes det har været et lærerigt kursus!
Du skaber et rum med varme og tryghed og måden, hvorpå du formidler, er meget rolig, naturlig og behagelig.
Selve formen er vel tilrettelagt med en rød tråd. Jeg synes godt om den måde, hvorpå du inddrager chakraerne. Det er også fint, at du giver små hjemmeopgaver. På den måde bliver man fastholdt og får gradvist lagt nogle vaner ind omkring meditationen. Inddragelse af mindfuldness synes jeg virker positivt og får de to timer til at blive levende og til at forstå. Jeg synes også godt om din måde at bruge intuitionen på. Der er plads til det, der opstår, uden at tråden bliver væk.
Jeg har fået meget med mig i det forløb, vi har haft. Det væsentligste er vejrtrækningen … det er fantastisk at mærke, hvad det betyder. Også det at kunne sætte fokus og blive i en ting, uden at lade sig forstyrre, virker så godt. Begge dele giver en ro og bringer en anden kvalitet ind i livet.
Tak for et godt og professionelt forløb.

Henriette – sygeplejerske
At gå til meditation hos dig har givet mig:
Større kropsbevidsthed.
Givet mig troen på mig selv tilbage.
Hjulpet mig til at trække vejret godt igennem.
Givet mig et farvespil, der øger mit humør og mit velvære.

Grethe – pædagog
Jeg syntes dit kursus har været godt. Jeg har lært at komme dybere ned i meditationen.

Kerstin – socialpædagog
Det er nok svært at uddybe helt, men jeg har været superglad for mit kursus hos dig. Der er ligesom kommet en indre ro og det havde jeg i hvert fald brug for.

Rikke – speciallærer
Jeg har fulgt meditation i to sæsoner. Det har været utrolig givtigt. Generel har jeg fået større fokus på min ”indre” verden. I forskellige situationer, hvor jeg før ville rette opmærksomheden udad og reagerer, bliver opmærksomheden i højere grad rettet indad. Fokus på min vejrtrækning er blevet enormt styrket, dette hjælper med at bevare jordforbindelsen og er en uvurderlig hjælp i pressede og stressede situationer. I det hele taget har jeg oplevelsen af, at være blevet mere fokuseret og centreret. Endelig oplever jeg at min indre ”billedskærm” er vågnet; jeg har mange indre billeder eller syn, hvor der, i begyndelsen af meditationsforløbene, bare var sort skærm. Det har været et fantastisk forløb, som jeg ikke ville have undværet.

Dennis – slagter og massør
Jeg havde længe gået og tænkt på, om sådan et kursus i meditation ville være noget for mig og da jeg fik muligheden (og tiden), meldte jeg mig til hos Liselotte.
Det er en beslutning, jeg aldrig vil fortryde.
Liselotte har lært mig rigtig mange ting om mig selv og jeg har, igennem min meditation, været steder, jeg havde glemt/fortrængt.
Det har været en uforglemmelig rejse med utrolige sanseindtryk.
Jeg gik ind til dette her med en forventning om, at jeg kunne lære at tackle hverdagens udfordringer på en anden måde, end jeg plejede. Og jeg må sige, at det er en forventning, der til fulde er blevet opfyldt. Det største var dog under min sidste meditation oppe i Pippilotte Huset, at få så meget styr på mit åndedræt, at min underbevidsthed (ikke mig selv), efter en udånding, i sekunderne inden indånding, bliver opmærksom på, hvor stille og fredfyldt der var og at jeg godt kunne vente med den indånding. Det var noget, der kun tog et sekund, men føltes som minutter, og der, for første gang i lang tid, følte jeg, at jeg kunne mærke mig selv …
En stor tak til dig, Liselotte, for at du har givet mig muligheden for at lære et så positivt, åbent og glad menneske, som du er, at kende; det smitter.

Lene – veterinærsygeplejerske
Jeg blev, for cirka et år siden, sygemeldt på grund af stress og depression. Jeg begyndte at gå hos en stress-coach og hun anbefalede mig at gå til meditation.
Det tog mig lidt tid, før jeg fik undersøgt mulighederne, da jeg vist syntes, at det var “lidt for alternativt”. Efter nogle overvejelser meldte jeg mig alligevel til et forløb hos Liselotte i Stouby. Jeg var meget spændt på det den første aften, men det viste sig hurtigt at Liselotte er supergod til at skabe en hyggelig og afslappende stemning. Hver uge har vi gennemgået nogle nye ting og snakket om, hvad vi hver især har oplevet. Jeg har fået rigtigt meget ud af forløbet og kan mærke i min hverdag, at jeg bruger de teknikker, jeg har lært. Det har givet mig en større bevidsthed og indsigt i en ny verden og tankegang.

Gitte – økonoma
Jeg har fulgt to meditationskurser hos Liselotte.
Det har været meget lærerigt.
Jeg har fået en anden indsigt i mig selv. Meditationen har lært mig at kunne finde en indre ro og være i nuet.
I den travle hverdag er det godt at kunne stoppe op finde den indre ro, som man så nemt glemmer.
Jeg har oplevet til tider at suse derud af med job, familie og venner og helt miste jordforbindelsen og mig selv. Komme derud hvor jeg ved nok hvad der vender op og ned. Igennem meditationen har jeg lært at passe på mig selv og mærke efter, hvordan har min krop og mit sind det lige nu?